Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЄ не підтримала поправки від опозиції

Четвер, 19 квітня 2007, 13:19

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про події в Україні, де сказано, що крапку в питанні дострокових виборів має поставити Конституційний Суд.

У документі сказано, існує "нагальна потреба" в прийнятті Конституційним Судом рішення щодо конституційності указу президента від 2 квітня 2007 року.

"Після прийняття це рішення має бути визнане як обов'язкове усіма учасниками", - сказано в резолюції.

Водночас в резолюції сказано, що "як звичайні, так і дострокові вибори є легітимним демократичним інструментом для обрання та контролю народом влади, що діє від його імені".

"Дострокові вибори є нормальною практикою в усіх демократичних державах Ради Європи і як такі можуть бути прийнятною основою для політичного компромісу", - також сказано в резолюції.

Асамблея не ухвалила жодної значущої поправки, які внесли представники опозиції.

Зокрема, ПАРЄ відмовилася підтримати поправку від члена БЮТ Григорія Немирі про те, що указ Віктора Ющенка про розпуск парламенту є чинним до вердикту Конституційного Суду.

Після розгляду українського питання президент ПАРЄ Рене ван дер Лінден запросив спікера Олександра Мороза стисло привітати Асамблею.

Немиря з блоку Тимошенко почав протестувати: "Це не вписується в процедуру, бо ви даєте виступати людям, яким таке право не передбачено. Сьогодні це спікер, у вівторок виступав прем'єр-міністр, які є представниками коаліції. Тоді як не було нікого від опозиції".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування