Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

І Мороз, і Ющенко задоволені результатом бійки в Страсбурзі

Четвер, 19 квітня 2007, 14:33

Спікер Олександр Мороз задоволений резолюцією, яку ухвалила Парламентська асамблея Ради Європи стосовно ситуації в Україні.

"Резолюція вийшла нормальна, досить демократична, вона не зв’язує руки суб’єктам в Україні", - сказав Мороз у коментарі "Українській правді" у Страсбурзі.

"Там ідеться про необхідність дотримуватися всіх судових рішень, необхідність знаходження компромісів", - додав він.

На питання, що резолюція також визнає дострокові вибори як нормальний механізм виходу з кризи, Мороз відповів: "Так, але там записано, що вибори мають бути на правовій основі. А це означає – тоді, коли є підстави, передбачені Конституцією й законом".

Мороз додав, що "безперечно," підкориться рішенню Конституційного Суду. За його словами, рішення КС може бути винесено вже на цьому тижні, "тому що там уже закінчуються дискусії".

На питання, з якою метою він був присутній на засіданні ПАРЄ, якщо його виступ не був передбачений, Мороз сказав: "Я хотів віддати належне ПАРЄ, бо поважаю цей демократичний інститут".

"Я хотів звернутися зі словами вдячності, що вони дослухалися до наших пропозицій, бо це я ініціював розгляд українського питання в ПАРЄ під час розмови з керівництвом Ради Європи", - сказав Мороз.

Водночас заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий, який також прибув до Страсбурга, вважає, що текст резолюції ПАРЄ "є перемогою демократії".

"Я отримував багато питань, чому позиція президента України мало представлена в Раді Європи. Відповідь проста: ПАРЄ – це совість Старої Європи, і сьогодні вона спрацювала на відмінно".

"Ключова теза резолюції – що дострокові вибори є інструментом знаходження політичного компромісу – і саме цим керувався президент, коли видавав указ про розпуск парламенту", - додав Чалий.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування