Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович залишив Яценюка для переговорів з Ющенком

Четвер, 19 квітня 2007, 14:42

Прем'єр-міністр Віктор Янукович і президент Віктор Ющенко мають намір 20 квітня продовжити консультації по врегулюванню політичної кризи.

Про це журналістам заявив прес-секретар прем'єра Денис Іванеско, повідомляють "Українські новини".

Пояснюючи відсутність міністра закордонних справ Арсенія Яценюка в складі делегації, яка супроводжує Януковича у поїздці до Польщі, він сказав, що Яценюк виконує доручення прем'єра з підготовки консультацій Януковича і Ющенка, запланованих на п'ятницю.

За словами Іванеска, Яценюк є одним з найважливіших переговорщиків між прем'єром і президентом у питанні пошуку компромісу по виходу з нинішньої політичної кризи.

У Польщі Янукович та прем'єр-міністр Ярослав Качиньський обговорили політичну ситуацію в Україні і торгово-економічне співробітництво двох країн, про що вони повідомили на спільній прес-конференції у Варшаві.

Янукович відзначив, що під час зустрічі з Качиньським запевнив його, що політичні події, які сьогодні відбуваються в Україні, проходять у демократичній площині з дотриманням усіх демократичних принципів.

Зі свого боку Качиньський відзначив, що під час зустрічі з Януковичем у вузькому форматі знайшов пояснення для себе на низку питань, що його хвилювали.

Янукович повідомив, що сторони висловили задоволення рівнем розвитку торгово-економічного співробітництва й обговорили подальший напрямок співробітництва в енергетичній сфері, розвитку транспортних коридорів, спільних прикордонних переходів.

Уряди України та Польщі також заявили про намір зробити все для збільшення обсягів інвестицій, як українських у Польщу, так і польських в Україну.

Крім того сторони заявили про намір забезпечити політичну стабільність у своїх країнах для створення умов економічного розвитку.

Янукович заявив про незмінність євроінтеграційних прагнень України, а Качиньський підкреслив, що Польща завжди підтримувала, підтримує і буде підтримувати Україну на цьому шляху.

Також прем'єри домовилися про створення міждержавного координаційного органу для підготовки до фіналу Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

За словами Януковича, робота буде полягати у спільному облаштовуванні транспортних коридорів, інфраструктури, а також організації спільних прикордонних переходів.

Янукович сказав, що в розмові з Качиньським пожартував, що потрібно, щоб наші політики дозволили нашим урядам попрацювати до часу проведення ЧЄ-2012.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування