Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз обіцяє, що імпічменту Ющенку не буде

Четвер, 19 квітня 2007, 14:52

Спікер Олександр Мороз заявляє, що імпічменту президенту Віктору Ющенко не буде.

Про це Мороз заявив в інтерв'ю журналу "Фокус", що буде опубліковано в п'ятницю.

Так відповідаючи на питання, чи є загроза того, що Верховна Рада почне процедуру імпічменту він сказав:

"Ні. І не стільки тому, що для цього немає підстав, але і тому, що це, по-перше, неефективно, а по-друге, немає відповідного закону, що був заблокований і колишнім, і нинішнім президентами".

"У законі про тимчасові слідчі комісії була виписана процедура імпічменту, і президент, напевно, остерігаючись її, закон не підписав", - пояснив Мороз.

Він також відзначив що у випадку, якщо перевибори до парламенту все-таки будуть, вони мають проводитись разом із президентськими виборами.

"Я за такі вибори, якщо виходити з того, що необхідно підтвердження довіри народу. Але тоді важливо, щоб ця довіра підтверджувалася одночасно до обох інститутів влади — і до президента, і до парламенту", - сказав він.

У той же час, Мороз спростував слова про те, що йому вигідні перевибори президента, оскільки за законом під час відсутності президента виконувати його обов'язки має спікер.

"Ця норма дійсно передбачена в Конституції, але обмежена лише 90 днями, і припускає підписання тільки указів певного змісту. Тому боротися за таку функцію... Знаєте, це навіть не варто обговорювати", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування