Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада знову хоче вилізти за свої повноваження, бо їй муляє СБУ

Четвер, 19 квітня 2007, 14:53

Парламентський комітет з питань нацбезпеки і оборони має намір запропонувати Верховній Раді розглянути питання про доцільність подальшого перебування на посаді в. о. голови СБУ Валентина Наливайченка.

Як повідомляє УНІАН, про це у четвер в інтерв’ю журналістам повідомив перший заступник голови комітету Юрій Самойленко (фракція Партії регіонів).

За його словами, відповідна пропозиція комітету буде оформлена вже у четвер.

Зокрема, за словами Самойленка, комітет пропонуватиме аби Верховна Рада звернулась до президента з тим, щоб він розглянув можливість призначити в. о. голови СБУ іншу кандидатуру.

За його словами, така позиція комітету пов’язана з тим, що останнім часом СБУ "втягується в політичні розборки".

Зокрема, за його словами, до комітету надійшла інформація, що СБУ зверталася до ЦВК з проханням оформити для своїх 5 співробітників перепустки до приміщення ЦВК.

"Що представникам СБУ робити у ЦВК?", - запитав Самойленко.

Крім того, він нагадав, що 16 квітня СБУ і, зокрема, в. о. голови СБУ Наливайченко, було оприлюднено інформацію про начебто отримання хабара одним із суддів КС, а також інформацію про те, що найближчі родичі цього судді мають у своєму розпорядженні майна на суму понад 12 млн. дол.

Самойленко зазначив, що СБУ згідно з чинним законодавством не мала права збирати і розповсюджувати таку інформацію без згоди на це конкретної особи.

Перший заступник голови комітету зазначив, що в середу у нього відбулася зустріч з Наливайченком, в ході якої в. о. голови СБУ було запрошено взяти участь у засіданні комітету нацбезпеки і оборони, яке відбулося у четвер.

За його словами, ще в середу Наливайченко дав свою згоду, а вже в четвер до комітету надійшов лист, в якому вказувалося, що Наливайченко не буде брати участі в засіданні комітету, оскільки згідно з указом президента повноваження ВР достроково припинені.

У зв’язку з чим, сказав народний депутат, комітет і проситиме ВР розглянути це питання на своєму засіданні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування