Опозиціонери написали заяви "про звільнення" ... Ющенку

Четвер, 19 квітня 2007, 15:24

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що заяви про складення депутатських повноважень члени її блоку написали на ім'я президента Віктора Ющенка.

"Всі наші депутати написали свої заяви на єдину легітимну персону в цій державі – президента", - сказала Тимошенко на прес-конференції у четвер.

Вона пояснила це тим, що після указу президента про розпуск парламенту "не існує ні керівництва Верховної Ради, ні фракцій, ні парламенту".

Лідер БЮТ також вважає, що цей крок дає президенту додаткові підстави наполягати на проведенні дострокових виборів.

Крім того, Тимошенко повідомила, що на з'їзді БЮТ у четвер було ухвалено рішення позбавити повноважень всіх колишніх депутатів блоку, які перейшли у більшість.

"Це 17 депутатів. Якщо вірно читати статтю 81 Конституції, то там написано, що якщо депутат вийшов із фракції, політична партія позбавляє його повноважень, і для цього не потрібне рішення парламенту", - додала Тимошенко.

Лідер БЮТ також відзначила, що на з'їзді було анульовано увесь список кандидатів у депутати 2006 року.

Тимошенко спростувала інформацію про те, що не всі члени її блоку написали заяви про складення депутатських повноважень.

"Всі депутати написали заяви. Всі без виключення підтримали бажання нашої команди не допустити роботи цієї продажної Верховної Ради", сказала лідер БЮТ.

"Мені приємно, що 104 людини у нашій фракції – це ці люди, в яких ми не помилилися", - зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування