Черновецький не буде зайчиком, що сидить на телефоні

Четвер, 19 квітня 2007, 15:49

Мер Києва Леонід Черновецький заявив про початок підготовки столиці до проведення позачергових виборів Верховної Ради відповідно до указу президента Віктора Ющенка.

Про це Черновецький заявив, виступаючи на позачерговій сесії Київської міськради, повідомляють "Українські новини".

"Я законослухняний громадянин і голова Київської держадміністрації, і указ президента (про розпуск Верховної Ради і підготовку позачергових виборів) був прийнятий мною до виконання і виконується", - заявив Черновецький.

Після цього, депутати Київради почали ставити питання меру у зв'язку з тим, що вони не бачили відповідного розпорядження Київської міськдержадміністрації.

У свою чергу, Черновецький підкреслив, що розпорядження є, воно передано в районні держадміністрації і виконується.

Також він пообіцяв ознайомити депутатів зі змістом цього розпорядження. "Є указ - ми його виконуємо, буде інше рішення - будемо його виконувати", - додав мер.

Водночас мер заявив, що вважає неможливою організацію позачергових виборів Верховної Ради до 27 травня, як це сказано в указі президента.

"Організувати вибори за цей час фізично неможливо, і це знали і ті, хто готував указ, і ті, хто його скеровував до (Київської міської державної) адміністрації", - сказав він.

Черновецький додав, що вважає себе солідною людиною, і тому не буде форсувати підготовку до виборів.

"Так, я б міг... стрибаючи дзвонити, як зайчик, по всіх службах, і організовувати щось таке незвичайне, але я вважаю себе солідною людиною, тому я нікуди не дзвонив", - зазначив він.

Крім того Черновецький заявив, що не має наміру приєднуватися до заяви 24 голів облдержадміністрацій про підтримку указу президента про достроковий розпуск парламенту для дотримання свого політичного нейтралітету.

"Чому я не був у числі підписантів петиції про те, що я підтримую одного, або другого, або третього? Я не підпишуся ні за кого! Тому що в такий спосіб я протиставлю Київ якій-небудь політичній силі, і це буде позначатися на житті киян", - сказав він.

При цьому Черновецький підкреслив, що добре ставиться до всіх українських політиків, але проти політизації місцевої міської влади.

Також мер заявив, що не підтримує жодну з політичних сил, що проводять масові акції в місті. "Я не сприяю ні революції, ні контрреволюції, ні білим, ні червоним", - відзначив він.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування