Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалов каже, що виверт БЮТ і "Нашої України" не паралізує Раду

Четвер, 19 квітня 2007, 16:05

Депутат від Партії регіонів, голова комітету Верховної Ради з питань правосуддя Сергій Ківалов вважає, що складання повноважень депутатами фракцій "Наша Україна" і БЮТ не призведе до визнання парламенту неповноважним.

Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Парадоксально, але факт: "опозиціонери" стверджують, що зробили Верховну Раду неправомірною, а перевибори - неминучими. Чергова нахабна неправда", - сказав Ківалов.

Він зазначив, що 82 стаття Конституції, на яку посилаються опозиціонери, говорить, що Верховна Рада "є повноважною за умови обрання не менше двох третин від її конституційного складу".

При цьому депутат нагадав, що на виборах 26 березня 2006 року Верховна Рада V скликання була обрана не на дві третини, а повністю, у складі 450 депутатів.

"Результати виборів скріплені остаточним рішенням суду і визнані незалежними спостерігачами. До початку першої сесії Верховної Ради в травні 2006 року 448 депутатів зареєструвалися, принесли присягу і голосували на засіданнях Верховної Ради", - зазначив Ківалов.

За його словами, згідно 82 статті Конституції, Верховна Рада V скликання "повноважна до 2011 року включно".

"Що ж стосується рішення Конституційного Суду 2002 року, то воно тлумачило саме ту статтю Конституції, яка була змінена 2004 року, щодо змішаної, мажоритарно-пропорційної системи виборів і, нарешті, для випадків проведення дострокових виборів", - пояснив Ківалов.

"Нову редакцію статті 82 Конституції Конституційний Суд ніколи не тлумачив. Проти цього нічого не скажеш", - наголосив він.

Також Ківалов вважає, що депутати зобов'язані захищати інтереси своїх виборців "протягом усього терміну повноважень: з 2006 по 2011 рік", а "цим народним обранцям вистачило і року, щоб закинути роботу й гордо піти".

Як відомо, раніше БЮТ і "Наша Україна" заявили про складання депутатами обох фракцій своїх повноважень. За словами лідера "Нашої України" В'ячеслава Кириленка, заяви про вихід із фракцій подали на четвер загалом 150 членів "Нашої України" та БЮТ.

За Конституцією, парламент є повноважним за умови обрання не менше двох третин від його конституційного складу, що становить 450 осіб. Фракція БЮТ налічує у Верховній Раді 125 депутатів, "Нашої України" – 77.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...