Янукович повернув Кучмі пільги, які "урізала" Тимошенко

Четвер, 19 квітня 2007, 20:15

Кабінет міністрів відновив дію урядового розпорядження про надання пільг другому президенту Леоніду Кучмі, скасованого Кабміном Юлії Тимошенко у лютому 2005 року.

Причини такого рішення в документі не зазначені, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, уряд у січні 2005 року, після президентських виборів прийняв рішення про надання низки пільг Леоніду Кучмі, який залишив посаду глави держави, після обрання президентом Віктора Ющенка.

Відповідно до постанови Кабміну від 19 січня 2005 року, підписаної Миколою Азаровим, що на той час був виконувачем обов'язків прем'єра, екс-президент одержував від держави грошове утримання, двох помічників і радника, охорону.

У довічне користування Кучмі також передавалася дача, за екс-президентом закріплювалися два автомобілі і чотири водії.

Інаугурація Ющенка відбулася 23 січня 2005 року. Уже 4 лютого Верховна Рада затвердила прем'єр-міністром Юлію Тимошенко. Ющенко в сесійному залі підписав указ про призначення її главою уряду.

Наприкінці лютого Кабінет міністрів скасував розпорядження колишнього уряду про пільги екс-президенту Кучмі.

"Кабінет міністрів, відповідно до висновків Міністерства юстиції скасував постанову попереднього складу уряду від 19 січня 2005 року про надання пільг екс-президенту Леоніду Кучмі", - повідомляла тоді прес-служба Кабміну.

"За даними Мінюсту, попередній уряд, приймаючи цей документ, перевищив свої повноваження", - відзначалося в повідомленні.

Кучма заявляв, що після відходу з посади глави держави має намір створити фонд і працювати в ньому. У листопаді 2004 року, у розпал кампанії з виборів президента він представив свій фонд "Україна", що діє і в даний час.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування