Тимошенко відбирала в депутатів мандати і голосувала їхніми картками?

П'ятниця, 20 квітня 2007, 08:18

Депутат від Блоку Юлії Тимошенко Дмитро Видрін заявляє, що не написав заяву про складання депутатських повноважень, бо до нього ніхто не звертався з такою пропозицією.

Усього, за словами Видріна, "є три причини", через які він не здав мандат, повідомляє газета "Дело".

"По-перше, до мене ніхто не звертався з такою пропозицією. Мені ніхто не дзвонив і не говорив, щоб я написав таку заяву. Тому як я міг написати її?", - заявив депутат.

"Друга причина в тому, що я, чесно кажучи, не вважаю, що в мене взагалі був мандат народного депутата України", - заявив він.

Видрін зазначив, що "справжнім мандатом депутата є його картка для голосування".

"У мене ж такої картки не було. Картка завжди знаходилася в начальства фракції, і начальство голосувало моєю карткою", - заявив депутат БЮТ.

За його словами, "спочатку картки для голосування лежали в "десятників", а куди вони подівалися потім, я навіть і не знаю, тому що ми в парламентську залу не заходили".

Видрін зазначає, що "якщо виникала необхідність голосувати, хтось заходив і голосував нашими картками".

"Тобто, крім депутатського значка, у мене, власне, більше не було жодних депутатських мандатів і регалій", - пояснив він.

Третя причина, за словами Видріна, та, що він ввійшов у БЮТ за квотою партії "Яблуко", разом з Олексієм Даниловим і Сергієм Потімковим.

"Зараз ця партія перейменувала себе в "Партію вільних демократів". І тільки з'їзд цієї партії може дозволити мені скласти мандат", - підкреслив депутат.

"Зараз я як дисциплінована людина зробив запит у політраду нашої партії з проханням дозволити або не дозволити мені залишати мандат. Незабаром відбудеться з'їзд "Партії вільних демократів", де буде вирішено це питання", - додав Видрін.

Також, за його словами, уже є інформація про новий виборчий список БЮТ і "нікого з "Вільних демократів" там немає". "Це тому, що вони вільні, і тому, що вони демократи", - вважає Видрін.

Як відомо, раніше БЮТ і "Наша Україна" заявили про складання депутатами обох фракцій своїх повноважень. За словами лідера "Нашої України" В'ячеслава Кириленка, заяви про вихід із фракцій подали загалом 150 членів "Нашої України" та БЮТ.

Водночас, деякі депутати як БЮТ, так і "Нашої України", заявили, що не згодні виходити зі своїх фракцій.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування