Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський відібрав у ДАІ техогляд?

П'ятниця, 20 квітня 2007, 10:44

Техоглядом автомобілів замість Державної автоінспекції тепер будуть займатися приватні компанії.

Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів.

"Ціна питання", як повідомляє газета "Дело", - 100 млн. грн. на рік.

За інформацією видання, зараз в Україні зареєстровано близько 6,5 мільйона автомобілів. Проходити техогляд вони повинні раз на 2 роки. Вартість однієї діагностики - 34 грн.

Водночас, один із розробників постанови про нові правила техогляду – фахівець департаменту автотранспорту Мінтрансу Володимир Лісовик – не назвав ні вартості ліцензії, ні критеріїв, за якими будуть відбиратися приватні компанії.

"Я невпевнений, що підготовлений нашим сектором проект постанови Кабміну був прийнятий у первісному виді", - сказав він.

Однак, як відзначає видання, уже зрозуміло, що для проведення техоглядів будуть спеціально створені приватні незалежні компанії, що відповідають вимогам Мінтрансу.

Начальник відділу профілактичної роботи департаменту ДАІ МВС Геннадій Гребньов пояснює, що перевіряти автомобілі на предмет сплати всіх податків їхніми власниками й інші перевірки, як і раніше, будуть проводити правоохоронні органи.

У прес-службі ДАІ повідомили, що поки приватні компанії до техогляду не допущені.

Терміни, необхідні для створення і ліцензування приватних компаній, не змогли назвати ні в Мінтрансі, ні в ДАІ.

"Спочатку Мінтранс повинен провести реєстр суб'єктів підприємницької діяльності, що можуть проводити техогляд", - сказав Гребньов.

У свою чергу, голова Асоціації автомобілістів Кривого Рогу Сергій Баганець вважає, що вартість техогляду може істотно підвищитися, а технічний стан автомобілів буде на низькому рівні. "Ціни на проходження техогляду регулюватися не будуть", - упевнений він.

Водночас, виконавчий директор київської асоціації перевізників "Столиця" Валерій Липецький зазначає, що подібного рішення "давно чекали", тому що це є світовою практикою, а наявних у ДАІ центрів завжди не вистачало.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...