Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз розвалив план БЮТ і "Нашої України"

П'ятниця, 20 квітня 2007, 11:04

Голова Верховної Ради Олександр Мороз називає піаром написання депутатами від БЮТ та "Нашої України" заяв про вихід із цих фракцій.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді в п'ятницю.

За словами Мороза, згідно з порядком складання депутатських повноважень, "депутат подає особисту заяву на розгляд Верховній Раді, а не президенту і не списком шлються ці заяви".

"Ми вже таку історію проходили влітку минулого року. Виявилося, що ніхто тих заяв не писав і їх не було", - додав спікер.

На його переконання, "все це чистий піар, щось на зразок російської приказки: і рибку з'їсти, і депутатом залишитись".

Мороз відзначив, що "якби навіть 150 депутатів склали свої повноваження, то парламент працює, бо на час реєстрації парламенту повинно бути 23 депутатів, а їх було 450".

"А тепер, будь-ласка, це все інші процедури і моменти – фіксація можливості роботи парламенту, тепер треба 226 голосів", - пояснив спікер.

Він також висловив переконання, що "через кілька днів тут буде 275 і більше депутатів, бо вже набридло тим людям, хто ходить хвостом за тими, хто вважає себе лідерами".

"Вони склали свої повноваження, а зарплату отримують. Тільки півтора дні, як видається зарплата за квітень, як вже 84 із 125 бютівців отримали зарплату, і 51 із 80 "нашоукраїнців", - зауважив Мороз.

"Виникає питання, ви заяви пишете і складаєте свої повноваження чи ви склали повноваження виконувати свої обов'язки, а до каси ходите поза чергою. Думаю, хто ходить за зарплатою, не будуть складати свої повноваження", - додав спікер.

Крім того Мороз відзначив, що на засідання ПАРЄ їздили представники опозиції: "Зверніть увагу, вони ж їздили туди вже нібито від неіснуючого парламенту, але у відрядження їдуть і не забувають що вони депутати".

"Представник БЮТ виступав з тим, що суддя-доповідач КС голосувала за третій строк президенту Леоніду Кучмі. Це чиста брехня, бо на той час вона була представником України у Раді Європи", - заявив спікер, коментуючи слова члена фракції БЮТ Григорія Немирі.

"Це зразок того, як використовуються аргументи для відстоювання своєї неправової позиції", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування