На депутата Тимошенко напали. Вона вимагає звільнити Цушка

П'ятниця, 20 квітня 2007, 11:47

Блок Юлії Тимошенко заявляє про напад на свого депутата Миколу Ковзеля під стінами КС та вимагає відсторонення від службових обов’язків міністра внутрішніх справ Василя Цушка.

Про це йдеться у повідомленні, поширеному прес-службою БЮТ в п’ятницю.

"Сьогодні зранку народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Микола Ковзель був атакований біля стін Конституційного Суду - міліціонер застосував проти нього невідому речовину з газового балончика", - йдеться у повідомленні.

"Нашу колону не пропустили на місце, де ми знаходилися учора. Дорогу перегородив загін ОМОНу, який почав відтискати учасників мітингу. В той час невідома особа у цивільному одязі - а ми переконані, що це був міліціонер - підійшла ззаду і з балончика бризнула газом мені в обличчя", - повідомив Ковзель.

Він також зазначив, що депутат Михайло Волинець "спробував затримати цю людину, але лейтенант міліції, який стояв поряд, втрутився і за допомогою інших правоохоронців утворив коридор для втікача з балончиком в руці”.

Як зазначає БЮТ крім Ковзеля постраждала також жінка, учасниця пікету. Постраждалим надали медичну допомогу у Жовтневій лікарні Києва.

"В ситуації, що склалася, ми просимо Раду національної безпеки та оборони України вжити всіх заходів для того, щоб зупинити провоковане силовими органами наростання напруженості і застосування правоохоронних органів проти народу", - йдеться у зверненні БЮТ до РНБО.

"Ми просимо Вас негайно відсторонити від виконання своїх обов'язків міністра внутрішніх справ Цушка та його заступника Попкова та доручити Генеральній прокуратурі України негайно провести розслідування щодо встановлення винних у застосуванні репресивних дій проти учасників мітингу та народних депутатів України", - йдеться у зверненні БЮТ.

Водночас депутат від "Нашої України" Володимир Карпук заявляє, що ГПУ підготувала наказ про арешт п’ятдесяти народних депутатів, які брали участь у мітингу під КС 18 квітня і це, за його словами, свідчить, що "прокуратура і МВС остаточно стали на бік заколотників".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News