Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали спустили на Балогу генпрокурора через "пакет матеріалів"

П'ятниця, 20 квітня 2007, 11:49

50 членів фракції Партії регіонів звертаються до генпрокурора Олександра Медведька з проханням перевірити інформацію щодо фактів злочинної діяльності глави секретаріату президента Віктора Балоги, його родичів та оточення.

Серед таких депутатів Василь Кисельов, Михайло Чечетов, Ігор Зварич та інші, зазначається у зверненні.

У документі повідомляється, що до Партії регіонів звернувся мешканець Закарпаття Володимир Іванов, який протягом 2005-2007 років прибував до Києва, щоб зустрітися з президентом, однак досі не був прийнятий ним.

Так, Іванов "спеціально приїхав до Києва, щоб висловити обуреність мешканців Закарпаття фактом очолювання секретаріату президента людиною, яка, на його особисту думку та думку більшості громадян Закарпаття, за своїми моральними і діловими якостями не може обіймати таку високу посаду".

Згідно з повідомленням, Іванов "передав пакет матеріалів стосовно кримінальної та іншої протиправної діяльності Балоги та його родичів, коли той очолював Мукачеве, Закарпатську ОДА та Міністерство з питань надзвичайних ситуацій".

Цей пакет матеріалів депутати направили генпрокурору з проханням здійснити ретельну перевірку фактів, що викладено у матеріалах.

Крім того вони просять "з'ясувати обставини та перевірити законність і підстави закриття у 2005 році кримінальних справ щодо Балоги, його родичів та оточення, що було порушено за фактами скоєння злочинів фірмами, де засновниками значилися вищеозначені особи".

Також звернення містить прохання перевірити законність видання наказу міністра з питань надзвичайних ситуацій від 02.11.2005 року та наявність негативних наслідків для держави, що мали місце у зв'язку з виданням цього наказу.

Окремо депутати нагадують, що "на багаточисленні факти протиправної діяльності Балоги вказував 17 березня 2007 року на селекторній нараді МВС, за участю міністра внутрішніх справ Василя Цушка, мер Ужгорода Сергій Ратушняк".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування