Суди продовжують штампувати рішення проти указу Ющенка, а януковичі – викрадати справи

П'ятниця, 20 квітня 2007, 13:03

Рада суддів звернулася до голови Вищої ради юстиції з проханням надати правову оцінку діям члена ВРЮ Валерія Бондика, який вилучив справу Феодосійського райсуду про заборону виконувати указ президента про розпуск парламенту.

Про це повідомив депутат від БЮТ Андрій Портнов. Відповідне рішення, за його словами, пов’язане з перевищенням Бондиком службових повноважень.

За словами Портнова, під час розгляду у Феодосійському райсуді справи щодо указу президента про розпуск парламенту, Бондик, приїхавши нібито з перевіркою як член ради юстиції до суду, вилучив вищезгадану справу і забрав її до Києва.

"У зв’язку з цим рада суддів одностайно підтримала звернення до голови ВРЮ щодо надання правової оцінки діям Бондика", - сказав він.

Крім цього, за його словами, рада суддів рекомендувала президенту звільнити заступника голови Феодосійського суду "у зв’язку з політичним рейдерством".

Також Портнов зазначив, що на засіданні ради суддів ініціював звільнення заступника голови Апеляційного суду Києва, суддів Артемівського райсуду Луганська, а також судді Макіївського суду Донецької області, який, за його словами, у п’ятницю теж ухвалив рішення щодо заборони виконувати указ президента.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування