Азарову не сподобався пункт ПАРЄ

П'ятниця, 20 квітня 2007, 14:00

Перший віце-прем`єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров позитивно оцінює ухвалену 19 квітня резолюцію ПАРЄ, проте здивований пунктом про те, що уряд не почав фінансувати дострокові вибори.

Як повідомляє УНІАН, про це він заявив у п’ятницю під час розширеного засідання колегії Державної податкової адміністрації України.

Азаров вважає, що фахівці, які готували це рішення, читали не всі закони України, інакше вони б знали, що, окрім указу президента, є Бюджетний кодекс, закон про вибори, якими і визначається фінансування виборів.

"Я думаю, що наша делегація з деяких питань недостатньо чітко провела інформативну роботу щодо законодавства", - сказав Азаров, звертаючись до голови Верховної Ради Олександра Мороза, який брав участь в нараді.

19 квітня Парламентська Асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію по Україні "Функціонування демократичних інституцій в Україні", що складається з 18 пунктів.

У документі ПАРЄ висловлює стурбованість політичними подіями, що відбуваються в Україні впродовж останніх місяців, які досягли свого піку після 2 квітня 2007 року, коли президент Віктор Ющенко оголосив про розпуск Верховної Ради.

Разом з тим Асамблея визнає, що дострокові вибори є легітимним демократичним інструментом для обрання і контролю народом влади.

У зв`язку з цим ПАРЄ зі стурбованістю відзначає, що існуючі положення виборчого законодавства, які регулюють дострокові вибори впродовж визначених Конституцією часових меж (60 днів), є недостатніми і не гарантують відповідних умов для чесних і вільних виборів.

Асамблея висловлює жаль, що уряд не виконав формально діючий указ і не виділив необхідне фінансування для цих виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...