У Цушка кажуть, що депутат Тимошенко сам скоїв напад під КС

П'ятниця, 20 квітня 2007, 14:16

Депутат БЮТ Микола Ковзель під час пікетування Конституційного Суду зірвав погони з форменого одягу трьох військовослужбовців внутрішніх військ, а їхні формені головні убори кинув на землю.

Про це повідомляє прес-служба МВС у відповідь на звинувачення Блоку Юлії Тимошенко співробітників міліції у нападі на свого депутата.

За інформацією МВС, з 4:30 ранку у п’ятницю біля будівлі КС почали збиратися представники різних політичних сил і на 7:00 там було вже до 6 тис. прихильників коаліції й до 2 тис. - опозиції.

Для уникнення сутичок між ними та розмежування сторін працівниками міліції в декількох місцях було виставлено загороджувальні "живі" ланцюжки, повідомляє міністерство.

"О 7:30 з колони представників опозиції відділилася група кількістю до 50 чоловік на чолі з депутатами Ковзелем та Волинцем, які намагалися пройти до Конституційного Суду", - сказано у повідомленні.

"При цьому депутат Ковзель зірвав погони з форменого одягу трьох військовослужбовців внутрішніх військ, які були задіяні до складу розмежувальних ланцюжків, а їхні формені головні убори кинув на землю", - наголошується в заяві прес-служби.

За вищезгаданими матеріалами проводиться відповідна перевірка.

Як відомо, в п’ятницю вранці БЮТ заявив про напад на депутата Ковзеля під стінами КС і висунула вимогу відсторонити від службових обов’язків голову МВС Василя Цушка.

***

Між тим, колона прихильників опозиції, які пікетували КС зранку, по обіді направилась до Європейської площі.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", колона рухається під прапорами "Нашої України" та БЮТ і нараховує від 5 до 10 тисяч осіб.

На чолі колони йдуть декілька депутатів, зокрема, "нашоукраїнець" Борис Беспалий та Валерій Борисов.

За словами Безпалого, на Європейській площі пікетувальними візьмуть участь у мітингу в підтримку вимог опозиції, який розпочнеться о 18:00.

Депутат також зазначив, що прихильники опозиції продовжуватимуть пікетувати КС в інші дні, але чи будуть пікети у вихідні сказати не зміг.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування