ЮЩЕНКО ГОТОВИЙ ПРИЗУПИНИТИ УКАЗ ПРО РОЗПУСК РАДИ

П'ятниця, 20 квітня 2007, 14:54

Президент Віктор Ющенко готовий призупинити указ про розпуск парламенту за виконання низки умов.

Про це він заявив у п’ятницю на прес-конференції.

"Хочу підкреслити, що невід'ємним моментом врегулювання кризи є дострокові парламентські вибори. Це висновки, які дають змогу всім учасникам конфлікту зрозуміти недопустимість порушення Конституції тим способом, як це було зроблено", - зазначив Ющенко.

"Чи згоден президент призупинити указ – хочу твердо сказати, що згоден", - заявив він.

"Якщо протягом цієї дії буде сформульовано на певний короткий відрізок часу пакет політичних компромісів", - додав він.

Серед таких компромісів він назвав здійснення кроків "на законодавчому рівні", які забезпечують "недопустимість формування коаліційної більшості тим способом, як в березні цього року".

"Інколи цю норму називають імперативним мандатом", - додав Ющенко.

Серед умов призупинення указу президент назвав ухвалення Верховною Радою низки законів, зокрема, змін до закону про вибори, про статус народного депутата, імперативний мандат та узаконення Універсалу національної єдності.

Також серед вимог Ющенко назвав ухвалення закону про Кабінет міністрів в новій редакції з зауваженнями президента, закону про регламент Верховної Ради, закон про опозицію, закон про організацію виборчого процесу.

Ющенко також наголосив на необхідності ухвалення закону про універсал національної єдності.

"Це робоча назва, але суть одна – необхідність формування ключових національних пріоритетів. Щоб не було атаки на мову, суверенітет, цілісність території, єдність кордону, формування ключових основ зовнішньої і внутрішньої політики", - зазначив він.

Також він зазначив, що ще однією умовою є відновлення роботи ЦВК.

Ющенко також наголосив, що "в тяжку годину для нації" стало видно "бездіяльність Генпрокуратури", яка "не може відновити верховенство закону".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування