Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відчуває, що Янукович згоден на всі його умови, крім однієї

П'ятниця, 20 квітня 2007, 15:30

Президент Віктор Ющенко вважає правовим вчинком написання заяв депутатами БЮТ та "Нашої України" про вихід з фракції та анулювання виборчих списків.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві.

"Я думаю, це виключно правовий процес. Це право народного депутата зняти відповідні повноваження і вийти зі списків. Я думаю, це право політичної сили ухвалити рішення щодо участі чи неучасті в такому брудному політичному процесі, який дискредитує звання народного депутата", - заявив президент.

При цьому він ще раз наголосив, що дії депутатів на проведених у четвер з’їздах були "виключно правові" і можуть свідчити лише про одне – "український парламент втратив будь-яку дієздатність і легітимність.

Президент нагадав статтю Конституції, що повноваження парламенту, в якому менше двох третин депутатів, припиняються.

На думку Ющенка, депутатів змусила піти на такий крок відсутність перспектив діалогу.

Водночас президент не зміг пояснити, яким чином будуть вноситися ці зміни до законів, якщо опозиція не братиме участі в роботі парламенту.

Водночас, на його думку, навіть в рамках нинішньої політичної кризи можна ухвалити рішення, які за інших умов би ніколи не ухвалили.

"Я відчуваю, що по всіх питаннях, які я вам сьогодні прочитав, крім дострокових виборів, сторона прем’єра згодна", - додав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування