Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Кабміном 15 автобусів з "Беркутом". Майдан ховається в "трубу"

П'ятниця, 20 квітня 2007, 17:00

Віце-прем’єр Володимир Радченко нагадує правоохоронцям про передбачені законодавством можливості щодо невиконання неправомірних наказів.

Про це він сказав на екстреному засіданні уряду в п’ятницю.

"Протизаконні дії здатні призвести до катастрофічних наслідків. Саме тому законодавством передбачена можливість невиконання неправомірних наказів та розпоряджень. Я хотів би, щоб це пам’ятали і ті, хто видає накази, і ті, хто їх має виконувати", - зазначив Радченко.

Він наголосив, що головним завданням правоохоронних органів в умовах політичного протистояння є прагнення "забезпечити безпеку громадян і зробити так, щоб політичне протистояння не переросли у вуличні бої".

"Для забезпечення безпеки громадян ви повинні діяти рішуче та ефективно у межах закону та своїх повноважень", - наголосив Радченко.

Разом з тим, як повідомляє кореспондент "Української правди", біля приміщення Кабінету міністрів станом на 16:55 знаходиться приблизно 150 прихильників коаліції.

Водночас, біля центрального входу до Кабміну стоїть 1 мікроавтобус та 4 великі автобуси "Ікарус" із некиївськими номерами, в яких перебувають представники спецпідрозділу "Беркут".

Уздовж протилежної сторони по вулиці Грушевського стоять іще 11 таких же великих автобусів.

У той же час, на Європейській площі біля "помаранчевої" сцени вже зібралися близько 300 прихильників опозиції із прапорами БЮТ, "Нашої України" та "Народної самооборони".

Як відомо, о 18:00 має розпочатись мітинг опозиції. Дорожній рух Європейською площею ще не перекрито.

Водночас, на Майдані Незалежності триває мітинг прихильників коаліції. На цей час на Майдані зібралося близько 2 тисяч осіб.

Разом з тим, багато прихильників коаліції, очевидно, у зв’язку з несприятливими погодними умовами перемістилися до підземного переходу на станції метро Майдан Незалежності, який у народі має назву "труба".

Рух транспорту від Майдану Незалежності до Європейської площі перекрито. Між мітингувальниками - потрійний кордон міліції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування