Силовики Януковича хворіють за рекомендацією Кремля?

П'ятниця, 20 квітня 2007, 17:49

Адміністрація президента Росії Володимира Путіна вважає за необхідне посилити консультативну допомогу для керівників українського уряду та парламентської коаліції.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на джерело, близьке до Ради національної безпеки та оборони України.

За його інформацією, у доповідній заступника глави адміністрації – помічника президента РФ Владислава Суркова, копія якої потрапила до джерела, йдеться про те, що "розвиток політичної ситуації в Україні має тенденцію до загострення у зв'язку з розглядом справи у Конституційному Суді".

За цією доповідною, керівництво адміністрації президента Росії вважає за необхідне "підтримати усіма наявними засобами позицію прихильників урегулювання ситуації в Україні через Конституційний Суд, зокрема, сприяти підтримці такого варіанту вирішення політичної кризи з боку міжнародних інституцій".

За висновками Суркова, викладеними у доповідній, "непоступливість президента України тримається на радикалізмі Тимошенко та його впевненості у підтримці силовими структурами".

За словами співрозмовника, у доповідній Суркова йдеться про необхідність "активно доводити до президента України інформацію (інформацію мають доводити провладні політичні сили) щодо використання його Юлією Тимошенко для реалізації плану приходу її до влади (на посаду президента або прем'єра) та ймовірності розколу України в разі проведення дострокових парламентських виборів".

За інформацією джерела, у доповідній міститься низка рекомендацій, які адміністрація президента РФ має дати керівництву уряду України та коаліції:

"Значно збільшити ресурс учасників масових акцій в Києві; усіма засобами забезпечити діяльність КС, не зменшуючи при цьому увагу до його членів (щоб не здавали позиції)".

Крім того "провести заслуховування керівників силових структур у Верховній Раді та Кабінеті міністрів і вимагати від них діяти в рамках закону та не виконувати злочинні накази секретаріату президента".

Також у доповідній пропонується "нейтралізувати активність українських спецслужб шляхом порушення кримінальних справ стосовно керівництва".

"Рекомендувати керівникам правоохоронних структур (МВС, ГПУ, внутрішні війська) знайти причини щодо тимчасового зняття з себе повноважень (хвороба, тиск керівництва держави) та передачі управління виконувачам обов'язків, котрі здатні відновити порядок у державі", - зазначається у документі.

"У разі непоступливості керівників силових відомств задіяти механізми обмеженого фінансування цих органів, мотивуючи це погіршенням економічної ситуації в державі", - додається у доповідній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...