Цушко зізнався, що Янукович збирає силовиков у п'ять разів частіше за Ющенка

П'ятниця, 20 квітня 2007, 18:57

Кабмін доручив Міністерству внутрішніх справ значно посилити роботу з профілактики правопорушень - з виявлення й усунення причин, які сприяють їхньому прояву під час проведення масових заходів і політичних акцій.

Про це журналістам повідомив міністр внутрішніх справ Василь Цушко, посилаючись на протокольне доручення Кабміну, що було прийнято за результатами екстреного засідання уряду в п'ятницю.

Кабмін також доручив МВС проводити системну роз'яснювальну роботу, зокрема, через ЗМІ, щодо необхідності безумовного дотримання учасниками масових заходів і політичних акцій правил правопорядку.

Кабмін звернувся до Генпрокуратури з проханням забезпечити дотримання Конституції і законів, прав і свобод громадян, а також своєчасне реагування на факти порушення законів під час проведення масових заходів і політичних акцій.

Кабмін доручив Мінфіну забезпечити фінансування правоохоронних органів, а також створення відповідно до законів України військових формувань у повному обсязі, відповідно до розпорядження держбюджету.

За словами Цушка, у протокольне доручення Кабміну за пропозицією глави Верховної Ради Олександра Мороза, що також було присутнім на засіданні, був доданий пункт про неприпустимість політизації роботи правоохоронних органів.

Цушко, коментуючи мету п'ятничного екстреного засідання, сказав, що в такий спосіб начальство вирішило перевірити якість роботи віце-прем'єра Володимира Радченка, а також міністрів.

Міністр відзначив, що такого роду наради з координації роботи правоохоронних органів і моніторингу ситуації в країні проводяться щодня о 5 годині вечора, а в президента - щотижня.

Цушко також сказав, що під час засідання Кабміну деякі міністри поставили запитання заступнику керівника СБУ Валерію Підболячному про причини озвучування СБУ інформації про суддю КС Сюзанну Станік, на що він відповів, що така інформація озвучувалася у відповідь на звернення депутатів Верховної Ради.

Підболячний наголосив, що особисто він таку інформацію не озвучував, повідомляють "Українські новини".

На питання, чому на засіданні Кабміну відсутній виконувач обов'язків керівника СБУ Валентин Наливайченко, він відповів, що Наливайченка викликано на нараду до президента.

Представник президента в Кабміні, перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак підтвердив, що на позачерговому засіданні Кабміну в п'ятницю не приймалися рішення про будь-які екстрені заходи і не заявлялося про намір прийняти які-небудь кадрові рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування