Медведька замінили на донецького кадра незаконно

П'ятниця, 20 квітня 2007, 19:18

Призначення заступника генерального прокурора Віктора Пшонки виконувачем обов’язків генпрокурора має ознаки фальсифікації.

Про це УНІАН заявив народний депутат України V скликання від БЮТ Святослав Олійник.

Він пояснив, що відповідно до вимог наказу "Про розподіл обов’язків між керівниками Генеральної прокуратури України", обов’язки генерального прокурора в разі його відсутності виконує перший заступник генерального прокурора Сергій Винокуров.

Виконання обов’язків генерального прокурора іншими особами з числа заступників можливо лише у випадку одночасної відсутності і генерального прокурора, і його першого заступника, що нагадує одночасну "хворобу" 4 членів ЦВК, зазначив Олійник.

За його словами, сьогодні є всі підстави стверджувати, що на Пшонку "покладаються негласні завдання щодо виконання замовлень правлячої коаліції".

Як зазначає Олійник, "у зв’язку з порушенням кримінальної справи щодо міністра юстиції України Олександра Лавриновича, в ніч з 13 на 14 квітня Пшонка втрутився в діяльність працівників прокуратури міста Києва, за стан організації якої відповідає інший заступник генерального прокурора України – прокурор міста Києва Євген Блажівський".

У зв’язку з цим депутат БЮТ вважає, що Генеральна прокуратура України використовується як "інструмент політичної боротьби".

За словами Олійника, після "зникнення" Олександра Медведька впродовж цього ж дня Генеральною прокуратурою порушено одразу дві кримінальні справи, пов’язані з Конституційним Судом України.

Натомість, підкреслив він, жодного процесуального рішення по наявних у Генеральній прокуратурі зверненнях народних депутатів України щодо перешкоджання здійсненню виборчого права з боку посадових осіб Кабінету Міністрів України не прийнято.

Олійник також повідомив, посилаючись на достовірне джерело, що найближчим часом "захворіє" прокурор міста Києва Блажівський.

18 квітня прес-служба Генпрокуратури повідомила про госпіталізацію генерального прокурора Медведька у зв’язку із захворюванням на ішемічну хворобу серця на фоні гіпертонічного кризу. На час відсутності Медведька виконання обов’язків генпрокурора покладено на заступника генерального прокурора України Пшонку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування