Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче, щоб Ющенко вигнав ЦВК і знає, що в Станік під мантією

П'ятниця, 20 квітня 2007, 19:55

Опозиція вимагатиме від президента Віктора Ющенка відправити у відставку теперішній склад Центральної виборчої комісії.

Про це на мітингу опозиції у Києві у п’ятницю заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

"Ми хочемо звернутися до президента з вимогою, щоб ті члени ЦВК, які саботують виборчий процес, поховалися на лікарняних – у когось нога в гіпсі, у когось руки встромлені в розетку, когось забрали із запамороченням – щоб ця продажна і зрадницька комісія пішла геть і президент туди привів нових і чесних людей", - сказала вона.

Тимошенко також висловила впевненість, що Ющенко не скасує свій указ. Водночас, за її словами, він може перенести дату виборів.

"Хто б що не казав, у президента є впевненість. Він не буде скасовувати указу. Єдине, що він може зробити, це піти на зустріч і перенести дату дострокових виборів, щоб всі мали можливість зареєструватися у виборчій кампанії. Але я відчуваю і знаю, що відступу у президента від дострокових виборів не буде. Це так хочеться Януковичу, щоб Ющенко здався і пустив все напризволяще", - сказала вона.

Під час свого виступу Тимошенко також вкотре заявила, що рішення Конституційного Суду щодо указу президента не може розв’язати кризи.

"Скажіть, яке рішення будуть ухвалювати судді, обрані за квотою Соцпартії – справедливе, чи те, що їм скаже Мороз? Яке рішення будуть ухвалювати судді від Януковича? Вони що будуть читати Конституцію, коли Янукович навіть читати не вміє!", - сказала вона.

"Чому ж ми тоді покладаємось на цей скомпрометований суд і вручаємо долю України деяким суддям, у кого під мантією нічого нема, крім корупції?", - запитала Тимошенко.

Вона також назвала тих, хто не виконує указ президента про розпуск парламенту "заколотниками", які "нагадують ГКЧП в колишній країні".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування