Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко припускає, що "Наша Україна" об'єднається з Януковичем

Субота, 21 квітня 2007, 11:46

Лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко не виключає можливості збереження нинішнього складу парламенту та створення широкої коаліції за участю "Нашої України" та Партії регіонів.

"Теоретично така можливість є. Не тільки ідеї, але й їхні носії також існують", - заявив він у п’ятницю в ефірі радіо "Свобода".

За його словами, він буде радикально проти, "якщо буде йтися про збереження нинішнього парламенту, та ще й про, не дай Бог, створення широкої коаліції "НУ" і Партії регіонів".

"Є такі люди. Я цього не виключаю, що вони будуть впливати на президента для цього негативного сценарію. Але ще раз кажу, що якщо так буде, то я буду в радикальній опозиції", - підкреслив Луценко.

За його словами, "класичне поняття "любі друзі" сьогодні, наприклад, ще до сих пір не прийняло рішення про складання з себе депутатських повноважень, як, між іншим, і "любі мої" у фракції БЮТ".

"Є люди, для яких цей білет в депутатство є білетом майбутнього, вони знають, що вони іншого не отримають, і вони чіпляються за будь-які можливості залишитися при владі, а ще бажаніше - наростити свої посади", - вважає Луценко.

На питання про основні розходження "Народної самооборони" та БЮТ і "Нашої України" Луценко відповів, що йому "не до вподоби деякі прізвища у їхніх списках, які символізують вчорашній кучмізм".

"Ці люди не змінилися, вони залишають за собою ті ж самі монопольні і інколи дуже небезпечні, з точки зору суспільства, дії в економіці. Ми знаємо про такі дії і представників БЮТ, і "НУ", які хотіли підгребти під себе цілі галузі економіки, в результаті чого пересварилися між собою. Ці люди знову зберігаються в списках", - наголосив Луценко.

"Я не хочу, щоб депутати займалися бізнесом. Це ключове питання, яке нас ділить. Я не хочу, щоб влада розглядалася, як джерело досягнення власності. Це азійщина", - підкреслив він.

"Тут якраз і є мій розрахунок на те, що там серед них буде "Народна самооборона", яка буде їм задавати об’єктивний тон. Там, де будуть неправі наші колеги, ми будемо спочатку між собою, а якщо треба, то і публічно попереджувати про неможливість відновлення монопольних тенденцій, які призведуть до чергового краху", - додав Луценко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...