Голос Ради в КС ігнорує питання суддів

Субота, 21 квітня 2007, 13:06

Представник Верховної Ради в Конституційному Суді Ярослав Мендусь відмовився відповідати на питання одного з суддів Володимира Кампо.

Після того, як суддя запитав, навіщо потрібно було робити подання в КСУ, якщо парламент вважає, що постанова Верховної Ради має вищу юридичну силу, ніж указ президента, Мендусь відмовився відповідати не тільки на це, але й на всі питання судді.

Свою відмову він пояснив тим, що на прес-конференції Кампо заявив, що президент прийняв рішення в рамках своїх конституційних повноважень.

У свою чергу, Кампо назвав це політичною акцією, а поведінку Мендуся охарактеризував як таку, що виходить за рамки регламенту.

Він озвучив питання, відповіді на які хотів одержати від представника ВР. Наприклад, він хотів з'ясувати думку Мендуся щодо того, чи порушує указ президента права і свободи громадян, територіальну цілісність, норми про безпеку, принципи соціальної держави, а також чи є указ президента реальним або декларативним актом.

У перерві засідання КСУ Мендусь повідомив журналістам, що частина суддів Конституційного Суду вже має готове рішення по даній справі. Про це, за його словами, судді заявили самі на недавній прес-конференції.

Як повідомлялося, на прес-конференції 10 квітня п'ятеро суддів Конституційного Суду - Віктор Шишкін, Володимир Кампо, Дмитро Лілак, Петро Стецюк і Ярослава Мачужак - заявили про тиск на них з боку "певних політичних сил" і про неможливість працювати в таких умовах.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування