Мороз вірить, що Янукович не змовиться з Ющенком

Субота, 21 квітня 2007, 13:22

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що дострокових президентських і парламентських виборів в Україні не буде.

Таку думку він висловив у суботу в інтерв'ю журналістам у Києві.

"Виборів дострокових не буде, або будуть тоді, якщо ми з президентом домовимося. Віктор Андрійович, ви хочете чистоти експерименту, довіри, тоді давайте і вибори президента", - зазначив він, при цьому додавши: "Я не думаю, що це відбудеться".

У той же час Мороз висловив думку, що прем'єр-міністр Віктор Янукович не погодиться в переговорах із президентом на проведення лише дострокових парламентських виборів без президентських.

"Я не думаю, що Віктор Янукович піде на такий неправовий компроміс, тому що це суперечило б усім домовленостям, що у нас були в тому документі, який ми спільно підписали", - сказав спікер.

При цьому він нагадав, що керівники Партії регіонів, СПУ і КПУ підписали спільний документ, у якому відзначили, що ці партії не будуть брати участі в незаконних дострокових парламентських виборах.

Мороз також вважає, що загрози того, що парламент ініціює відставку президента через процедуру імпічменту, немає.

"І не стільки тому, що для цього немає підстав, але й тому, що це, по-перше, неефективно, а по-друге, немає відповідного закону, що був заблокований і колишнім, і нинішнім президентами. У законі про тимчасові слідчі комісії була виписана процедура імпічменту, і президент, напевно, остерігаючись її, закон не підписав", - зазначив спікер в інтерв'ю тижневику "Фокус", опублікованому в суботу.

У той же час, виступаючи в суботу в Києві на 9-ій Всеукраїнській конференції Союзу жінок України "За майбутнє дітей", Мороз повідомив, що підготував проект меморандуму примирення і взаєморозуміння для президента й інших учасників політичного конфлікту.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування