Яценюк обіцяє легкий в'їзд у ЄС до кінця року

Неділя, 22 квітня 2007, 20:18

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк гарантує підписання договору з ЄС про спрощений візовий режим до кінця 2007 року.

"Я можу гарантувати, що до кінця поточного року буде підписаний договір з Європейським Союзом про спрощення візового режиму", - заявив Яценюк в ефірі програми "Діловий світ. Тиждень" у неділю ввечері.

Він відзначив, що "візовий режим буде спрощений для українських бізнесменів, журналістів, спортсменів, діячів культури й науки, а також пенсіонерів".

"Мова йде про п'ятирічні візи, про безкоштовні візи для людей, які не зможуть за них заплатити", - додав Яценюк.

Міністр звернув увагу на те, що його відомство має намір серйозно моніторити процес видачі віз країнами Європейського Союзу для українських громадян.

Він також вважає за необхідне практичне наповнення так званого великого договору з Росією, підписаного в 1997 році.

"Всі ті положення, які є в договорі, вони залишаються. А необхідно підготувати додаткові угоди, які б дали практичне наповнення договору. Це і є відновлення", - відзначив Яценюк, при цьому підкресливши, що в жодному разі не виступає за скасування існуючого договору.

Глава МЗС України відзначив, що Росія "є важливим партнером" для України. Він сказав, що "говорити сьогодні, що виключно економічні перспективи з Європейським Союзом є генератором розвитку української економіки, не зовсім обдумано".

"Ми не повинні забувати, що ринки капіталів у нас перебувають на Заході, а ринки збуту продукції - на Сході", - підкреслив Яценюк.

У той же час, міністр відзначив, що "Росія абсолютно сприймає наші європейські устремління". "Я не чув від жодного російського чиновника, щоб вони скептично ставилися до європейських устремлінь України", - відзначив Яценюк.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News