Янукович пропонує не чекати рішення КС

Неділя, 22 квітня 2007, 22:15

Прем'єр Віктор Янукович закликає президента Віктора Ющенка виробити компромісне рішення до того, як Конституційний суд оголосить свій вердикт.

Про це він заявив в ефірі підсумкової програми на першому каналі російського телебачення в неділю.

"Сьогодні в нього (президента) є можливість ситуацію змінити - до рішення Конституційного суду призупинити указ (про розпуск Верховної Ради), почати переговори з тих питань, які його хвилюють, і знайти компромісне рішення. Коаліція до цього готова", - заявив Янукович.

"Ми в переговорах наполягаємо на тому, щоб до рішення Конституційного суду знайти політико-правове рішення. Сьогодні все залежить від президента. Після того, як КС винесе свій вердикт, звичайно, він (Ющенко) підкориться рішенню КС, і становище його буде, м'яко кажучи, незавидним", - відзначив Янукович.

Він повідомив, що коаліція має у своєму розпорядженні експертні висновки незалежних юридичних компаній, "у тому числі й тих, які в рейтингу є першими у світі", що містять правову оцінку ситуації.

"Наголошувати на тому, що указ президента потрібно виконувати, а не Конституцію, я думаю, це помилка президента Ющенка", - відзначив прем'єр.

Він висловив співчуття у зв'язку з тим, що Ющенко пішов на поводу в радикально налаштованої опозиції.

"Ті партії, які виявилися не при владі, а вони звикли свій бізнес будувати на бюджеті держави, вони зрозуміли, що до 2011 року вони залишилися не при справах, і подальшої перспективи для них не проглядається", - відзначив Янукович.

"Вони побачили, що стабільність їх не влаштовує, і все це стало їх підштовхувати до дестабілізації в країні, і, на жаль, президент "клюнув" на радикальні пропозиції опозиції й фактично до них приєднався, а скоріше, я б сказав, очолив", - вважає прем'єр.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування