КС розглядає справу Ющенка без його представника

Понеділок, 23 квітня 2007, 09:51

Конституційний Суд у понеділок вранці продовжив засідання у справі про відповідність Конституції указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 5-го скликання.

Як повідомив на початку засідання голова КС Іван Домбровський, на засіданні присутні 17 суддів КС. Відсутній суддя Андрій Стрижак, що підійде пізніше.

З учасників процесу відсутні автори конституційного подання Юрій Мирошниченко і Василь Богачук. Представник президента в КС Владимир Шаповал, як очікується, прибуде на засідання пізніше.

Суд приступив до стадії запитань до представника Верховної Ради в КС Анатолія Селиванова.

Передбачається, що потім слухатимуть представників Кабінету міністрів та Центрвиборчкому. Після цього, за інформацією "5 каналу", КС оголосить закритий режим слухань, щоб без преси перейти до розгляду доказів обох сторін.

У той же час, під будинком КС проходять мітинги прихильників коаліції й опозиції, у яких беруть участь кілька тисяч чоловік.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", прихильників опозиції близько 4 тисяч. Вони стоять з боку Жилянської з прапорами Блоку Юлії Тимошенко та "Нашої України".

Водночас, більше 6 тисяч прихильників коаліції займають частину Жилянської, що знаходиться між вулицями Червоноармійська та Горького. Видно винятково сині прапори Партії регіонів.

Біля будинку КС установлені металеві огорожі. Правопорядок забезпечують кілька сотень міліціонерів і співробітників "Беркуту". Обстановка в цілому спокійна.

"Інтерфакс-Україна",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...