Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третьяков думає, що Януковичу і Ющенку потрібен перекладач

Понеділок, 23 квітня 2007, 10:37

Депутат від "Нашої України" Олександр Третьяков вважає, що Конституційний Суд повинен ухвалити політико-правове рішення щодо указу президента про розпуск парламенту.

"На жаль, Партія регіонів плутає Конституційний Суд із судом господарським. КС трактує Основний Закон, отже, його вердикт повинен бути політико-правовим. Інше рішення може привести до розвалу країни", - сказав Третьяков в інтерв'ю "Известиям в Украине".

На його думку, для вирішення кризи, що склалася, необхідно також кілька умов, зокрема, введення в дію імперативного мандату.

"Європа виступає категорично проти такої норми, і я згоден: вона далека від досконалості в плані демократії", - відзначив водночас Третьяков.

"Але є інший механізм — надати право главі держави розпускати парламент у тому випадку, якщо результати виборів, встановлені ЦВК, будуть перекручені. Для цього потрібно або ухвалити зміни до Конституції, або піти більш простим шляхом: рішенням КС", - сказав депутат.

Говорячи про переговори президента з прем'єром, Третьяков зазначив:

"Проблема в тому, що на сьогоднішній момент Віктор Федорович не може зрозуміти, що йому говорить Віктор Андрійович. Мабуть, потрібен перекладач, тому що за менталітетом президент і прем'єр — різні люди. При цьому я не кажу, що Віктор Федорович — ворог України або не хоче їй добра. Просто він такий, який є...".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...