Партія Кінаха затаскає "Нашу Україну" по судах

Понеділок, 23 квітня 2007, 11:47

Партія промисловців і підприємців має намір оскаржити в судовому порядку рішення міжпартійного з'їзду блоку "Наша Україна".

Про це на прес-конференції заявив заступник голови ПППУ Лев Гнатенко, повідомляють "Українські новини".

"Ми сьогодні подаємо свою відповідну заявку про порушення законів України і визнання рішення цього з'їзду нелегітимним", - сказав він.

За словами Гнатенка, відповідно до виборчого законодавства й угоди про створення виборчого блоку "Наша Україна", міжпартійний з'їзд не мав права і повноважень виключати ПППУ зі складу блоку.

За його словами, тільки сама ПППУ могла ухвалити рішення про вихід з "Нашої України".

Гнатенко заявляє, що міжпартійний з'їзд "Нашої України" був нелегітимним, тому що кількість делегатів, присутніх на ньому, була меншою, ніж передбачено в угоді про формування блоку для проведення міжпартійного з'їзду.

Водночас у "Нашій Україні" заявили, що рішення про виключення ПППУ з блоку, з юридичної точки зору "повністю відповідають чинному законодавству та угоді про створення Блоку “Наша Україна”.

"Потрібно всім навчитися читати Конституцію чорним по білому, а не тлумачити так, як заманеться", - сказав керівник юридичного департаменту "Нашої України" Валерій Карпунцов, повідомляє прес-служба партії.

На його думку, своїми "виступами члени ПППУ підтверджують бажання ПППУ і надалі боротися за владу".

Як відомо, ПППУ заявляла про нелегітимність з'їзду "Нашої України".

Блок "Наша Україна" на міжпартійному з'їзді 19 квітня виключила зі свого складу Партію промисловців і підприємців.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування