Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк сподівається на друге пришестя

Понеділок, 23 квітня 2007, 13:32

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк сподівається, що Україна стане членом Світової організації торгівлі до кінця цього року.

Про це міністр заявив під час виступу перед студентами і викладачами Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім.Т.Шевченка, повідомляє УНІАН.

"Будемо сподіватися, що до кінця поточного року настане чудо – це майже буде як друге пришестя, коли Україна вступить до СОТ, оскільки на сьогодні 150 країн є членами СОТ, крім таких як Україна, Ірак, Іран, Афганістан, Таджикистан", - сказав міністр.

Яценюк нагадав, що процес вступу України до СОТ триває уже 14 років. "Це вже парадокс, посміховисько. За цей період часу я вже встиг завершити свій навчальний курс і два чи три рази стати міністром", - додав він.

Він зазначив, що на сьогодні Україна завершила переговори з укладення протоколів про доступ до ринку товарів та послуг з усіма країнами – членами СОТ, окрім Киргизії.

За словами Яценюка, перешкодою вступу України до СОТ є проблеми у прийнятті деяких законів, і ця проблема на сьогодні пов'язана "з політичною турбулентністю" в Україні.

Серед основних причин, які негативно впливали на процес вступу України до СОТ, Яценюк назвав відсутність політичної волі, відсутність елементарних економічних знань і розуміння, що таке СОТ, внутрішньополітичний розбрат.

Водночас міністр висловив упевненість, що політична криза в Україні не має негативного впливу на переговори з Європейським Союзом про нову розширену угоду.

Яценюк підкреслив, що для України важливим є те, як швидко Україна вирішить політичну кризу, повідомляють Українські новини.

"У короткостроковій перспективі я не бачу ніяких негативних наслідків такої тимчасової турбулентності української політики", - сказав міністр.

При цьому він відзначив, що якщо політична ситуація в Україні не буде вирішена найближчим часом, то в довгостроковій перспективі це може мати негативний вплив на переговори з ЄС.

Як відомо, Міжнародне рейтингове агентство Fitch називає мінімальним вплив поточної політичної кризи в Україні на рейтинг країни.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування