Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах не знає, скільки грошей лишилося, але для виборів – все одно мало

Понеділок, 23 квітня 2007, 14:09

Міністр економіки Анатолій Кінах спростовує обвинувачення Кабінету міністрів у навмисному розтрачанні коштів резервного фонду держбюджету з метою створення дефіциту фінансування позачергових виборів Верховної Ради.

Про це Кінах сказав журналістам у понеділок, повідомляють "Українські новини".

Він відзначив, що існує встановлена процедура витрати коштів, які в першу чергу призначені для фінансування ліквідації наслідків екологічних, техногенних природних катастроф, коли необхідно оперативно надати фінансову допомогу.

"Ніяких відхилень від нормативної процедури немає... ніяких штучних підходів Кабмін не дозволяв, у тому числі і Міністерство економіки, і дозволяти не буде", - сказав Кінах.

За його словами, за останній період Кабмін прийняв низку важливих рішень по виділенню коштів з резервного фонду держбюджету на збереження державної території на острові Тузла.

Також, відзначив міністр, кошти були виділені на допомогу південним регіонам України, які постраждали від урагану (Крим, Херсон, Миколаїв) і Севастополю для поновлення водопостачання.

Кінах підкреслив, що всі рішення по виділенню коштів з резервного фонду держбюджету були економічно обґрунтовані.

Міністр вагався уточнити, скільки на сьогодні залишилося коштів у резервному фонді держбюджету, відзначивши, що їх залишилося значно менше раніше названої суми в 340 млн. гривень, необхідної для проведення позачергових виборів парламенту.

Як відомо, раніше секретар РНБО Віталій Гайдук висловив підозру, що Кабмін навмисно витрачає кошти з резервного фонду держбюджету для створення дефіциту фінансування позачергових виборів Верховної Ради.

Раніше президент Віктор Ющенко, доручаючи Мінфіну профінансувати вибори Верховної Ради, оцінював потребу в 350 млн. гривень.

Пропозиції Кабміну про виділення коштів регіонам з резервного фонду держбюджету вносить Мінекономіки за пропозицією місцевої влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...