Януковичі не хочуть компромісу президента і не збираються звільняти Майдан

Понеділок, 23 квітня 2007, 14:33

Коаліція не має наміру приймати як основу для компромісу обов'язковість дострокових виборів до рішення Конституційного Суду.

Про це в ефірі 5 каналу в неділю заявила лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова, повідомляє прес-служба партії.

"Компромісне рішення може бути досягнуте тільки з урахуванням рішення Конституційного Суду", - підкреслила Богатирьова.

Вона відзначила, що інакше "ми нівелюємо саму діяльність Конституційного Суду як інституту, що повинен забезпечити верховенство Основного Закону".

"Розмову про дострокові вибори, навіть за тих умов, що сказав президент, ми в жодному разі підтримувати не будемо", - заявила Богатирьова.

Вона також відзначила, що "діалог, який зараз ведуть і прем'єр, і президент, не буде вичерпаний навіть після рішення Конституційного Суду". "І цей діалог буде продовжуватися, буде пошук компромісу", - додала вона.

За словами Богатирьової, у пошуках компромісу сторони не обійдуться без "узгодження такого пакету законодавчих актів, що будуть необхідні на наступний рік, на цей рік", необхідних для вирішення конфлікту.

Вона також сказала про можливість продовження роботи над змінами в Конституцію з урахуванням зауважень Парламентської асамблеї Ради Європи.

Крім того, Богатирьова заявила, що коаліція не збирається відкликати своїх прихильників з Києва, відзначивши, що у свій час "на цьому Майдані Свободи люди довели своє право обирати того, кого вважали за необхідне".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування