Ющенко назвав Єльцина "великим демократом"

Понеділок, 23 квітня 2007, 20:22

Президент України Віктор Ющенко надіслав листа президентові Росії Володимиру Путіну зі співчуттями у зв’язку зі смертю Бориса Єльцина.

Як повідомляє прес-служба Ющенка, в листі Єльцина названо "видатним політичним і державним діячем".

"Ми щиро поділяємо біль цієї тяжкої втрати. Прошу передати слова співчуття дружині, рідним, близьким, соратникам та всьому Російському народові", – говориться у листі.

"Пішов із життя великий демократ і масштабний політик, з ім’ям якого пов’язана ціла епоха у світовій історії", - також написав Ющенко.

"Внесок Бориса Єльцина у відродження Російської держави, утвердження принципів свободи, рівноправності та суверенності на пострадянському просторі, у справедливе облаштування сучасного світу – унікальний, який можна порівняти зі звершеннями великих історичних лідерів", – йдеться у співчутті від імені Ющенка.

"Добра пам’ять про Бориса Миколайовича навічно залишиться в наших серцях", – зазначив Ющенко.

Співчуття у зв’язку зі смертю Єльцина висловив також і прем’єр Віктор Янукович.

"З почуттям глибокої скорботи в Україні сприйняли звістку про передчасну смерть видатного державного і політичного діяча - першого президента Російської Федерації Бориса Миколайовича Єльцина", - сказав Янукович.

"В Україні добре знають, який вагомий внесок зробив Борис Миколайович у становлення Російської Державності й утвердження демократичних принципів", - додав Янукович.

"Пам'ять про Бориса Миколайовича Єльцина - вірного друга українського народу - назавжди залишиться в наших серцях", - говориться у співчутті Януковича.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування