Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія регіонів назбирує по засіках на вибори?

Вівторок, 24 квітня 2007, 08:59

Голова політради Партії регіонів, віце-прем'єр Володимир Рибак звернувся до керівників підприємств із письмовим проханням про надання партії безповоротної фінансової допомоги.

Відповідний лист датується 6 квітня цього року, повідомляє у вівторок газета "Комерсант-Україна", що одержала текст звернення з приймальні керівника одного з великих південно-східних підприємств.

"Прошу вас вирішити питання про надання безповоротної фінансової допомоги політичній партії Партії регіонів для здійснення статутної діяльності", - говориться у зверненні.

У листі відзначається, що ПР включено до реєстру неприбуткових організацій "з ознакою неприбутковості 0008 "Політичні партії". Відразу зазначено розрахунковий рахунок ПР у Київській філії Першого українського міжнародного банку.

Факт такого звернення до керівників підприємств Рибак підтвердив. Водночас, він наголосив, що ставив свій підпис "як голова політвиконкому партії" і не знаходить у даному випадку ознак зловживання службовим становищем, підписуючи і розсилаючи керівникам підприємств подібні звернення.

"Це було завжди, за всіх часів. Уже десять років, з моменту, коли я створив партію, я завжди звертаюся по спонсорську допомогу на статутні і програмні вимоги партії", – заявив Рибак.

За його словами, кошти, отримані таким чином, йдуть на утримання партії. "Є центральний апарат, є 27 партійних організацій, працівникам яких потрібно платити зарплату, для яких потрібно купувати папір", - пояснив він ціль використання фінансових надходжень.

При цьому Рибак спростував припущення про те, що, звернувшись за матеріальною допомогою через кілька днів після підписання Віктором Ющенко указу про розпуск парламенту, ПР почала підготовку до виборчої кампанії.

"Ми направляємо такі запити на постійній основі", - сказав він.

При цьому суми, одержувані в такий спосіб ПР, Рибак назвати відмовився. "Це наша внутрішня справа! Чому я повинен розповідати вам про суми?", - обурилася голова політвиконкому.

У керівництві ПР підтверджують факт звернень за фінансовою підтримкою і вважають таку практику "нормальною".

"Такі листи керівникам підприємств направлялися і раніше, коли Володимир Васильович (Рибак) ще не був віце-прем'єром", - сказав заступник голови політвиконкому Сергій Ларін.

За його словами, йдеться про підприємства, "керівники яких за духом близькі Партії регіонів і готові зробити невелику фінансову допомогу".

"Є люди, що очолюють підприємства, будучи членами Партії регіонів, і вони на правлінні або на зборах акціонерів приймають рішення про надання такої допомоги", - також відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування