СОТ для України стане другим пришестям?

Вівторок, 24 квітня 2007, 09:19

Світова організація торгівлі не задоволена звітом української сторони зі вступу в цю організацію.

Як повідомляє "Дело", з посиланням на департамент зі співпраці з СОТ Мінекономіки, СОТ направила Києву низку нових вимог, без прийняття яких Україна не зможе розраховувати на членство до кінця поточного року.

"У лютому цього року ми передали робочій групі проект звіту про готовність Києва до вступу в цю організацію. Протягом 70 днів документ був проаналізований, однак деякі його аспекти робоча група попросила уточнити, інакше в нас виникнуть серйозні проблеми", - сказав співробітник міністерства, який побажав залишитися неназваним.

Міністр економіки Анатолій Кінах визнав необхідність законодавчих виправлень – він вважає потрібним прийняти пакет з дев'яти законів.

За його словами, необхідно врегулювати питання, пов'язані з виробництвом генетично модифікованої продукції, оподатковуванням аграріїв, стандартизацією і сертифікацією.

Директор департаменту Мінекономіки зі співробітництва з СОТ В'ячеслав Цимбал запевняє, що прийняттям цих законів справа, швидше за все, не обмежиться.

"Можливо, треба буде ухвалити ще кілька актів, оскільки ми знаходимося в процесі переговорів", - сказав Цимбал.

Він упевнений, що основні питання Київ прояснить на засіданні робочої групи СОТ, що пройде у травні.

"Якщо переговори пройдуть вдало, до кінця 2007 року Україна стане членом СОТ", - відзначив Цимбал.

Водночас, у Міністерстві закордонних справ не приховують скепсису.

"Будемо сподіватися, що до кінця поточного року настане диво – це буде майже як друге пришестя, коли Україна вступить у СОТ", - сказав глава МЗС Арсеній Яценюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...