У Черновецького вирішили, що вже достатньо обібрали киян?

Вівторок, 24 квітня 2007, 09:41

Київська міська державна адміністрація має намір відмовитися від підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги протягом декількох років.

Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявив, що підвищення тарифів (у 1,8-2 рази з 1 грудня 2006 р.) "досить на найближчий час – на три-чотири років", повідомляють "Экономические известия".

Як повідомлялося раніше, до 1 липня управління цінової політики КМДА збирається завершити перерахунок тарифів квартплати по кожному будинку, після чого ці розрахунки будуть винесені на розгляд Київради.

У зв'язку з цим Голубченко не виключає, що якщо розрахунки покажуть, що чинні тарифи з квартплати необхідно знижувати, то Киїрада зможе ухвалити таке рішення.

"Якщо розрахунки покажуть, що необхідно підвищувати тарифи, то, думаю, що ми поки на це не підемо", - сказав заступник голови.

На його думку, необхідно дочекатися закону, який би регламентував формування тарифів, а місцеві органи влади повинні погоджувати підвищення тарифів з інспекцією за цінами Міністерства економіки.

"Головне – це рішення Київради і сприйняття населенням таких дій. Самостійно адміністративно підвищувати тарифи ми не будемо", - підкреслив Голубченко.

Водночас, начальник головного управління з питань цінової політики КМДА Василь Яструбинський відмовився коментувати заяву Голубченка.

Нещодавно Яструбинський стверджував, що після підвищення в 1,9 рази тарифи все одно не покривають видатки, відзначає видання. "Тарифи на водовідвід, холодну і гарячу воду – одні з найнижчих в Україні. Ціни на газ для населення й електроенергію не змінювалися", - сказав він.

У бюджетній комісії Київради ситуацію прокоментували так: "Вони говорять про невідповідність тарифів, але й не хочуть їх підвищувати. Таким чином, вони пропонують ці гроші брати з бюджету", - сказала секретар комісії Наталія Новак (Блок Кличка).

За її словами, у міськраді готується документ про погашення заборгованості енергетичним компаніям на різницю фактичних витрат і встановлених тарифів.

Сума дотацій енергокомпаніям і ЖКГ складе 243 млн. грн. З них 210 млн. грн. візьмуть з фондів соціального захисту, оскільки за субсидіями звернулося менше людей, ніж очікувалося; 33 млн. грн. – з фонду мера Києва. 102 млн. грн. заплановано направити ЖЕКам, 108 млн. грн. – енергогенерувальним компаніям "Київенерго" та "Укр-Кан Пауер", повідомляє видання.

"Їм вигідніше просто перекласти гроші бюджету в кишені власників енергетичних компаній", - сказала Новак.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування