Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз звинуватив Ющенка у тиску на КС. І згадав про Мілошевича

Вівторок, 24 квітня 2007, 10:58

Спікер Олександр Мороз звинувачує президента Віктора Ющенка у тиску на КС.

Про це Мороз заявив з трибуни парламенту у вівторок.

Він навів текст листа президента до голови Конституційного Суду.

"У зв’язку з необхідністю детального аналізу подій, які відбулися під час пленарного засідання 17 квітня з розгляду справи з конституційним поданням депутатів щодо відповідності конституції указу президента прошу терміново надати завірену копію стенограми засідання. Одночасно прошу повідомити, в якому режимі - відкритому чи закритому відбувалося це засідання", - процитував текст листа Мороз.

"Я не коментую, бо ті, хто готували на підпис президенту таку авантюрну записку, очевидно не подумали про те, що це є безпосереднє пряме втручання і тиск на суд, бо стосовно його регламенту, нікому не дано право втручатися у процедурні і суттєві моменти. Це справа суду – окремої гілки влади", - заявив Мороз.

Тиском він також назвав заяви СБУ щодо отримання однією із суддів КС хабаря.

Мороз також заявив, що тільки КС може дати відповідь на те, чи є указ президента конституційним.

"Усе це не закриває просту істину – указ неконституційний, указ незаконний, і в тому правда лише, і в тому небезпека для України", - в той же час зазначив Мороз.

Говорячи про небезпеку, він згадав Белград у 1995 році і президента Слободана Мілошевича.

"Концентрація влади була в одних руках, і парламент працював тільки за згодою президента. А потім пішли розбори, вибори... тоді пішло більше 3 тисяч жертв після варварської інтервенції стосовно цієї країни... Ми цього хочемо в Україні? Ризик втрати єдності України колосальний", - наголосив Мороз.

Торкаючись заяв про складання депутатських повноважень, які написали представники фракцій БЮТ і Нашої України Мороз зазначив:

"Можна писати заяви про складання депутатами своїх повноважень і ховати в секретаріаті президента чи в інших місцях, знаючи що ці заяви нічого не означають".

Він також закликав депутатів від опозиції повернутися до зали засідань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...