Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У КС людина Януковича ігнорує ющенківських суддів

Вівторок, 24 квітня 2007, 11:27

Постійний представник Кабінету міністрів у Конституційному Суді Василь Німченко утримується від відповідей на запитання суддів у справі про конституційність указу президента Віктора Ющенка про розпуск парламенту.

Свою відмову він аргументує тим, що судді, які ставлять йому запитання, раніше уже висловлювали свою позицію щодо конституційності указу про розпуск.

Зокрема, Німченко утримався від відповідей на запитання суддів КС Андрія Стрижака, Петра Стецюка, Дмитра Лилака, Володимира Кампо, а також В'ячеслава Джуня.

На деякі запитання Німченко навіть відмовився відповідати, повідомляють "Українські новини".

Суддя Стецюк вважає, що ухиленням від відповідей, зокрема, на його запитання, а також інших суддів, Німченко висловлює неповагу особисто до Стецюка і до КС у цілому.

Суддя-доповідач у справі Сюзанна Станік закликала суддів КС ставити питання по суті справи, а також попросила учасників конституційного процесу давати відповіді на питання суддів і в письмовому вигляді, і в усному.

Водночас учасник процесу заступник міністра Кабінету міністрів Олена Лукаш повідомила "Українській правді", що Німченко не відповідає на запитання, які не стосуються його компетенції.

За її словами, таким чином Німченко "економить час" і намагається не дозволити затягнути процес.

Як відомо, на засіданні у понеділок один із суддів КС звернувся до своїх колег з проханням не ставити представнику Верховної Ради питань поза його компетенцією. Так само він просив ставити питання й іншим учасникам процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...