Герман переймається, як зберегти Ющенку обличчя

Вівторок, 24 квітня 2007, 11:52

Член фракції Партії регіонів Ганна Герман прогнозує, що незабаром президент Віктор Ющенко погодиться на компроміс із прем'єром Віктором Януковичем.

"Він, як сильний політик – а президент довів, що є сильним політиком – визнає свої помилки. І нам в цій ситуації треба допомогти президенту зберегти обличчя", - сказала Герман.

"Необґрунтованість указу була головною помилкою президента і він це вже розуміє", - додала вона.

За словами депутата, пропозиція судді КС Володимира Кампо закрити провадження у справі є підтвердженням того, що Ющенко шукає можливість "знайти вихід із ситуації".

"Ще до рішення суду нам треба знайти порозуміння, і наші лідери з меморандумом вийдуть до людей, і ми заживемо мирно", - сказала Герман.

"Якщо на момент підписання указу про дострокові вибори для президента це був єдиний вихід із ситуації, то тепер Верховна Рада зробила кроки назустріч президенту, і він це оцінив", - зазначила депутат.

"Президент є настільки сильною людиною, що поставить інтереси держави вище особистих", - додала вона.

Також Герман не вірить в другий план опозиції стосовно розпуску парламенту шляхом складення з себе депутатських повноважень.

"Я не бачу заяв про це, написаних на ім'я Верховної Ради. По багатьох із опозиції плаче тюрма і вони розуміють, що після позбавлення депутатської недоторканності їм доведеться тримати відповідь перед кримінальним судом", - пояснила вона.

На питання про підготовку Ющенком нового указу про розпуск парламенту на підставі складення повноважень 150 депутатами, Герман відповіла: "Я не знаю, бо я укази не підписую. Поки що...".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування