У Януковича думають, що два Віктори домовляться до кінця тижня

Вівторок, 24 квітня 2007, 12:49

Заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов упевнений, що політична криза на цьому тижні знайде своє вирішення.

"Цього тижня буде повна розв'язка. І виграють не Партія регіонів, не БЮТ, не "Наша Україна", не комуністи чи соціалісти - виграє держава Україна і український народ", – сказав Чечетов журналістам, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Він припускає, що до ухвалення рішення Конституційного Суду президент Віктор Ющенко і прем’єр Янукович "можуть домовитися".

"Наразі було б краще, щоб домовленостей було досягнуто раніше, щоби президент скасував свій указ, а Верховна Рада відкликала свої постанови. І тоді не було б потреби Конституційному Суду засідати", – зазначив депутат.

На думку Чечетова, зараз від президента і прем'єра залежить доля України.

"Минув час розкидати каміння. Прийшов час збирати його. Рік тому, коли Ющенко представляв Януковича на посаду прем'єр-міністра, у залі Верховної Ради було гасло: "Два Віктора – одна Україна!". Були певні політичні сили, які хотіли "вбити клин", а вийшло, що вони не Вікторам, а Україні зробили гірше. Тобто, на сьогодні те гасло - "Два Віктори – одна Україна!" - є актуальним як ніколи", – сказав він.

Чечетов переконаний, що президент і прем'єр усвідомлюють свою відповідальність за долю України і розуміють, що сьогодні для виходу з ситуації, що склалася, потрібно знайти рішення шляхом діалогу за "круглим столом".

"А відштовхуватися потрібно від рішення КСУ. Тобто, визнання рішення КС, яким би воно не було, не вирішить усіх проблем, але від нього треба буде відштовхуватися. Це - початкова точка діалогу. Далі - сідати і вести діалог, думаючи не про свою політичну силу, а про Україну. Я вважаю, це чудово усвідомлює і Янукович, і Ющенко", – сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування