Людина Януковича в КС вирішила роз'яснити суддям їхні права

Вівторок, 24 квітня 2007, 13:32

Суддя Конституційного Суду Володимир Кампо не мав права подавати проект постанови про припинення розгляду справи щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту.

Таку думку в перерві засідання КС висловив представник Кабміну в КС Василь Німченко, повідомляє Ліга.

При цьому він заявив: "По своєму процесуальному становищу, - не статусу, а саме становищу, - суддя КС такі проекти не має права подавати на цій стадії процесу".

За словами Німченка, проект постанови суддя Кампо запропонує для розгляду вже в закритій частині судового процесу, оскільки "саме в закритій частині кожен суддя скаже своє слово".

Крім того, Німченко підкреслив, що представники Кабінету міністрів і Верховної Ради не домовлялися утримуватися від відповідей на питання п'яти суддів КС.

Він наголосив, що просто "збіглося бачення", оскільки п'ять суддів КС уже заявили про свою позицію. Хоча, на думку Німченка, вони не мали права цього робити до закінчення процесу.

Як відомо, в суботу, 21 квітня, представник Верховної Ради в КС Ярослав Мендусь відмовився відповідати на питання судді КС Володимира Кампо.

Крім того в понеділок ще один представник Верховної Ради утримався від відповідей на питання п'яти суддів Конституційного Суду.

Зокрема, представник парламенту в КС Анатолій Селіванов заявив, що утримується від відповідей на питання тих суддів, які уже висловили свою позицію щодо справи, що розглядається.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News