Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник Ющенка в КС попросив не перетворювати суд на шоу

Вівторок, 24 квітня 2007, 13:45

Представник президента в Конституційному Суді Володимир Шаповал вважає неправильним, якщо провадження щодо конституційності указу глави держави Віктора Ющенка про розпуск парламенту буде припинено.

Про це він заявив у вівторок, відповідаючи на запитання журналістів у перерві судового засідання КС, повідомляє УНІАН.

За словам Шаповала, існує три варіанти: рішення визнається конституційним, неконституційним і провадження у справі припиняється.

"Особисто моя думка – це буде неправильним", - сказав Шаповал, маючи на увазі закриття провадження у цій справі.

Водночас, він сказав, що не може спрогнозувати, коли саме закінчиться цей судовий процес. "Очевидно колись закінчиться. Як це можна прогнозувати?", - сказав Шаповал.

Відповідаючи на запитання, чи шкодує він, що повідомив журналістам про свій намір звільнитися з посади представника президента в КСУ по завершенні розгляду конституційності указу президента про розпуск парламенту, сказав:

"Не жалкую. Це той випадок, коли перша реакція правильна".

При цьому Шаповал зауважив, що він ні з ким не радився з цього приводу і не від кого не отримував інструкцій. "Повторю, це пов’язано з тим, що твориться в суді", - наголосив він.

Водночас, Шаповал зазначив, що коментувати судовий процес, даючи своє цілісне враження від нього, він зможе лише по його закінченні, і закликав журналістів утриматись від провокування учасників судового процесу для надання оцінок перебігу подій в КС.

"Не провокуйте учасників процесу на надмірну щирість у порушенні закону", - сказав Шаповал.

У контексті сказаного він зазначив, що надання коментарів до завершення судового процесу "…це неприйнятно, коли діють в режимі: "ти дурень, ні – ти дурень".

"Не треба перетворювати суд в шоу. І так його достатньо і в межах і за межами (суду)", - наголосив представник президента в КС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування