Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура не хоче повертати Луценку паспорти?

Вівторок, 24 квітня 2007, 15:57

"Народна самооборона" заявляє про те, що Генпрокуратура відмовляється повернути лідеру цієї організації Юрію Луценку вилучені під час обшуку у його квартирі закордонні паспорти.

За словами адвоката Луценка Юрія Мартиненка, кілька днів тому він звернувся з офіційним клопотанням до Головного слідчого управління ГПУ, аби "документи, які були вилучені його співробітниками при обшуку, були повернені Юрію Віталійовичу".

"Але на сьогоднішній день нам повернули лише військовий та комсомольський квитки", - цитує його слова прес-служба "Народної самооборони".

У слідчих ГПУ, за повідомленням прес-служби, залишились закордонні паспорти Луценка – старий і дійсний.

"Але Генпрокуратура не збирається їх повертати – так, принаймні, заявив у розмові з Мартиненком слідчий з особливо важливих справ ГСУ Генпрокуратури Андрій Медвєдєв", - зазначає "Народна самооборона".

"Причину відмови повернути паспорт він відмовився називати", - заявив адвокат.

Мартиненко підкреслює, що цим Генпрокуратура "грубо порушує Конституцію – в статті 303 якої зазначено, що кожному громадянину України гарантовано свободу пересування, місця проживання і право вільно виїжджати за межі України, якщо інше не передбачено законом".

"Справу закрито судом. Дії Генпрокуратури – пряме порушення особистих прав Юрія Луценка", - вважає адвокат.

Як відомо, 20 березня з самого ранку у квартирі Луценка співробітниками Головного слідчого управління Генпрокуратури провели обшук, під час якого були вилучені документи та іменна зброя Луценка.

13 квітня Апеляційний суд Києва підтвердив рішення щодо неправомірності порушення Генпрокуратурою кримінальної справи проти Юрія Луценка, яке 21 березня виніс Подільський райсуд Києва, нагадує прес-служба організації.

Водночас у Генпрокуратурі "Українській правді" заявили, що "сьогодні слідчий повернув Луценку вилучені документи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування