Рибака відмивають від "адмінресурсу" і порівнюють з Березовським

Вівторок, 24 квітня 2007, 16:41

Віце-прем`єр Володимир Рибак не використовував адміністративний ресурс для залучення фінансових ресурсів на здійснення діяльності Партії регіонів.

Про це заявила служба Рибака, коментуючи його звернення до підприємств надати безоплатну фінансову допомогу Партії регіонів, повідомляє УНІАН.

"Українське законодавство не забороняє, щоб віце-прем`єр перебував у якій-небудь партії. Володимир Рибак вступив до Партії регіонів не після виборів. Він є одним із засновників партії й зараз очолює Виконком Партії регіонів", - сказав представник служби віце-прем’єра.

"Таке звернення не суперечить і не порушує закону "Про політичні партії". Зокрема, стаття 15 цього закону обмежує фінансування політичної партії з боку органів державної влади, державних і комунальних підприємств", - додав він.

За словами представника служби віце-прем’єра, "це звернення адресоване виключно приватним підприємствам і підприємницьким структурам".

Він також наголосив, що з аналогічним зверненням виступають всі політичні партії на початку фінансового року.

"Зазвичай це відбувається в березні або на початку квітня, коли партії визначають необхідний обсяг коштів для здійснення своєї діяльності, для придбання канцелярських товарів або для оплати оренди офісу", - зазначив співрозмовник агентства..

При цьому він додав, що "партія є неприбутковою організацією й не має права здійснювати підприємницьку діяльність, тому будь-яка партія використовує й такий інструмент для залучення коштів".

"Чомусь заяви громадянина Росії Бориса Березовського про те, що він фінансував одну з політичних сил в Україні не викликають питань, хоча законодавство України забороняє фінансування політичних партій з боку іноземних громадян, підприємств, установ і організацій", - аргументував представник служби віце-прем`єра.

Як відомо у вівторок газета "Коммерсант-Украина" повідомила, що голова Виконкому Партії регіонів Рибак звернувся до керівників підприємств із письмовим проханням про надання партії безоплатної фінансової допомоги.

У Блоці Юлії Тимошенко таке звернення розцінили як відверту корупцію і прояв "рекетирської практики".

"Як аргумент із приводу законності своїх дій, Партія регіонів стверджує, що робила це "завжди, в усі часи"... Зараз Партія регіонів, із використанням адміністративних важелів, почала відвертий рекет бізнесменів, щоб задовольнити апетити своєї партії й зменшити вантаж фінансування для основних її спонсорів", - підкреслюється в заяві БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування