Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Долю Головатого в четвер визначить Лавринович і Ко

Середа, 25 квітня 2007, 11:53

У четвер конкурсна комісія оголосить результати конкурсу з відбору трьох претендентів на посаду судді Європейського суду з прав людини.

Ці кандидатури будуть направлені на співбесіду до ПАРЄ, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Після таємного голосування в ПАРЄ один з трьох кандидатів посяде вакантну посаду судді Європейського суду з прав людини від України, зазначається у повідомленні.

Станом на 25 квітня бажання взяти участь у конкурсі виявили 14 кандидатів, однак конкретні прізвища у повідомленні зазначені не були. Відомо, що серед кандидатів є депутат Сергій Головатий.

Комісію, яка визначатиме кандидатів очолив міністр юстиції Олександр Лавринович.

За його словами кандидати повинні мати "високі моральні якості, а також мати кваліфікацію, необхідну для призначення на високу судову посаду, чи бути юристами з визнаним авторитетом та рівнем компетентності".

До складу комісії, яка визначатиме кандидатів входять заступник Міністра юстиції Валерія Лутковська, заступник Міністра закордонних справ Володимир Хандогій, Уповноважений ВР з прав людини Ніна Карпачова, заступник Голови КС Сюзана Станік.

Також до комісії увійшли суддя Судової палати у кримінальних справах Верховного Суду Василь Філатов, голова Комітету ВР у закордонних справах, керівник Постійної делегації у ПАРЄ Віталій Шибко.

Визначатимуть кандидатів депутат Геннадій Удовенко, керівник департаменту з питань виконання покарань міжнародної правозахисної організації "Міжнародна ліга захисту прав громадян" Олександр Пташинський та начальник інформаційно-аналітичного відділу секретаріату урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Ірина Кушнір.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування