Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко згадав про блузку своєї вчительки і грушки з шишками

Середа, 25 квітня 2007, 11:57

Президент Віктор Ющенко вважає, що освіта має стати стрижнем української політики.

Про це він заявив, проводячи у Мар’янівській загальноосвітній школі відкритий урок для учнів 9-11 класів.

"Ви живете в цій країні, і це вам має давати наснагу. Мені хотілося, щоб ви цей урок особистої ролі засвоїли в цій школі. Зрозуміли, що ви не пересічні і не рядові. Ви - особливі, ви – українці", - наголосив він.

"Сучасний світ агресивний і непростий. У ньому є певні правила, яка нація перемагає. Колись перемагали ті, що мали більше колоній, які вели політику агресії. Сьогодні світ змінився, зараз виграє та, що володіє освітою і технологіями. В цьому ключ, якою буде Україна завтра", - додав президент.

За його словами, це має стати стержнем української політики, яка має досягти нових вершин в галузі освіти.

"Матеріальний ресурс важливий, але не першочерговий. Першість ведуть країни, де немає вугілля і нафти, але є технології. Чи це Південна Корея, чи Японія, чи Німеччина", - зауважив Ющенко.

При цьому президент згадав, як свого часу вчився у маленькій сільській школі, розташованій у двох кімнатах куркульської хати, де не було жодних наочних матеріалів.

"Я пригадую це була хата, ми навчалися у куркульській хаті, дві маленькі кімнатки, не було ніякої наглядності – дошка і кілька схем, а далі вчителька приносила грушки-кислички, яблучка, шишки. Ми так починали постигати уроки арифметики, так вчилися рахувати, читати, це був цілий світ", - розповів президент.

"Я пам’ятаю мою першу вчительку. Худенька, але завжди одягнена в класичний темний костюм, жилет, і була накрохмалена біла сорочка. І з того часу в мене викарбувався портрет класичної вчительки", - згадав Ющенко.

Він розповів, як тоді школярі намагалися привітатися з вчителем, навіть якщо він іде по тій стороні дороги, бо інакше отримали б прочухана від батьків.

Урок Ющенка тривав майже дві години. Учні, які сиділи на ньому були одягнені в шкільні форми з бантами і краватками. Деякі з них слухали президента байдуже, дехто з цікавістю.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування