Ющенко хоче, щоб Шевченко, пролітаючи небесами, писав поезії про його село

Середа, 25 квітня 2007, 13:11

Президент Віктор Ющенко вважає, що професія президента одна з найбільш підневільних.

Про це він заявив, проводячи у Мар’янівській загальноосвітній школі відкритий урок для учнів 9-11 класів.

"Перш за все, глибоко шаную те, що називається професія президента, це праця в ім'я своєї нації . Але я не сказав би, що це професія, яка залишає багато часу", - сказав Ющенко, відповідаючи на питання школярки, чим він займається у вільний час.

"Один з підневільних людей – це президент, бо значна частина його дій, життя, на жаль чи на щастя, належить не йому. Це обов’язок і великий труд, труд на користь нації. Тому я з великою шаною відношуся до цієї роботи", - наголосив президент.

При цьому він відзначив, що енергію для будь-якої роботи дає віра.

Водночас Ющенко пошкодував, що може мало часу приділити дітям і родині, і бачить їх в основному сонними.

"Я дуже люблю землю, працювати на землі. Люблю, як діти проявляють почуття посадити квіточку чи рослинку. Я думаю, всім цінно знати, як прокидається земля, як садиться... На жаль, більшість часу не маю, щоб проводити, як мені хочеться, але дуже ціную його", - відзначив президент.

Він також згадав про своє захоплення побутовою культурою і прагнення зберегти якнайбільше її зразків для прийдешніх поколінь.

"Я родився, як і ви, в селі. Пригадую як моє життя малим хлопчиком, складалося з роботи в господарству. Як мама видавала як наряди непмана, і те Вітя, і те. І потім вийти на вигін погуляти з хлопцями у футбол на півгодини це було велике щастя", - пригадав він.

Він також попросив дітей поспішити віддати батькам свою допомогу, відзначивши, що вже 15 років він не має батька, і 2 роки – як не має мами.

"Я хочу, щоб моє село жило по Шевченку, і коли Тарас Григорович проїжджає на небесах повз моє село, то що він сказав, що це "неначе писанка село", - поділився своїми почуттями Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News